Blijf ontwikkelen en
leren met de academy
​​​​​​​van JufMeester.nl

Onderhoud je bekwaamheid

Vanwege de ontwikkelingen in de maatschappij en binnen het onderwijs is het belangrijk om je bekwaamheid te onderhouden. Daarom organiseren we jaarlijks minimaal vier verschillende workshops. Hierdoor blijf je op de hoogte van actuele thema’s in het onderwijs en heb je contact met andere invallers! Na afloop ontvang je een bewijs van deelname. Dit bewijs van deelname kan worden opgevoerd voor (her)registratie in het Lerarenportfolio. Naast de workshops/ professionaliserings-bijeenkomsten krijg je op de Academy:

Trainingen

online

Nulpuntmeting

Waar wil je heen?

Begeleiding
en coaching

Geplande workshops en trainingen

Graag verwelkomen wij jou in ons nieuwe pand in Nunspeet. Maak kennis met onze medewerkers, kijk waar de invalverzoeken binnen komen en geregeld worden. Tijdens deze avond is er ruimte voor ontmoeting en een leuke contacten. Zie hieronder de verschillende workshops en trainingen.

als je wordt buitengesloten

Pesten neemt op veel scholen steeds ernstiger vormen aan. Voor slachtoffers kan het ingrijpende gevolgen hebben. Wat zijn de oorzaken van pestgedrag? Wat kunnen ouders, leraren en schoolleiders ertegen doen? Zeger Wijnands heeft hier een uitgebreide literatuurstudie naar gedaan. Vanuit Bijbels perspectief geeft hij van deze inzichten praktische adviezen om pesten tegen te gaan.


Zeger Wijnands is godsdienstleraar geweest in het middelbaar onderwijs. Hij schreef een boek naar aanleiding van zijn eigen ervaringen als kind, leraar en vader.


Trainer/spreker: Zeger Wijnands
Datum: 25 november 2021
Locatie: Laan 9, Nunspeet

Tijd: inloop om 19.00 uur, starten om 19.30 uur

voorkom lastig gedrag

Kennisdeel en interactie met trainingsacteur

Meestal kun je probleemgedrag in de klas stoppen, maar liever nog wil je het voorkomen. Op dat laatste ligt de focus van deze lezing: preventie van lastig gedrag.


Hoe (kunnen) we naar gedrag kijken; waarom doen we dat zo nu en dan op de verkeerde manier en waarom wordt gedrag soms een probleem. En door wie komt dat eigenlijk? We gaan in op de vraag wat er achter dat gedrag zit wie er nu eigenlijk moet veranderen.

In deze lezing krijg je een aantal praktische tips, maar kijken we vooral samen wat je als leerkracht kunt doen, zodat je je weer bezig kunt houden met je core business: lesgeven.


Onze bijeenkomst bestaat ruwweg uit een kennisdeel (interactieve lezing) en een trainingsdeel, waarbij je de interactie aangaat met de trainingsacteur.


Als je deelneemt aan onze training, moet je bereid zijn om van en met elkaar te leren. Dat lukt het best als je eigen ervaringen wil delen met anderen en de interactie met ons aan wil gaan.


Datum: 8 februari 2022, 16 februari 2022

Spreker/trainer: gedragsspecialist Anton Horeweg en trainingsacteur Sanja Nikolic
Locatie: Laan 9 Nunspeet

Tijd: volgt.

Teach like a champion!

Geef les als een kampioen! Tijdens de cursus Teach like a champion leer je de juiste didactische en pedagogische vaardigheden, waardoor de betrokkenheid van jouw leerlingen toeneemt en de resultaten sterk verbeteren! Sta met meer zelfvertrouwen voor de klas en maak je lessen nóg leuker.


Data: we kijken terug op 2 mooie bijeenkomsten op 21 en 29 september. Nieuwe data volgen!

Spreker/trainer: Rick van Dijk

Locatie: Laan 9, Nunspeet


Ook interessant om te weten!