Blijf ontwikkelen en
leren met de academy
​​​​​​​van JufMeester

Onderhoud je bekwaamheid

Vanwege de ontwikkelingen in de maatschappij en binnen het onderwijs is het belangrijk om je bekwaamheid te onderhouden. Daarom organiseren we jaarlijks minimaal vier verschillende workshops. Hierdoor blijf je op de hoogte van actuele thema’s in het onderwijs en heb je contact met andere invallers! Na afloop ontvang je een bewijs van deelname. Dit bewijs van deelname kan worden opgevoerd voor (her)registratie in het Lerarenportfolio.

Toepasbaar

de volgende ochtend toe te passen, daar gaan we van uit

Deskundig

trainers en sprekers zijn ervaren en kennen de praktijk

Verbinding
ontmoet collega's en deel kennis en ervaring

Geplande workshops en trainingen 2024Welkom in Nunspeet! Maak kennis met onze medewerkers, kijk waar de invalverzoeken binnen komen en geregeld worden. Tijdens deze avond ontmoet je je collega's weer en doe je leuke contacten op. Zie hieronder de verschillende workshops en trainingen.

leerdoelen en succescriteria: waar ligt jouw focus?


Spreker: gedragspecialist en onderwijsadviseur Marije van Onna (Bazalt Groep)

Datums: woensdagen 14 februari, 28 februari, 6 maart, 20 maart en 3 april 2024

Tijd: 14:00 uur - 16:30 uur
Locatie: kantoor JufMeester, Laan 9 in Nunspeet
Kosten voor JufMeester-leerkrachten: € 0,=
Kosten voor deelname: € 1.450,= voor alle 5 bijeenkomsten

Waar gaat de workshop over?

Ontdek de sleutel tot doelgericht lesgeven en leren! Het succes ligt in het focussen op het leerproces in plaats van op het product of het eindresultaat, aldus Shirley Clarke. Leerdoelen en succescriteria nemen hierbij een essentiële plaats in.


Aan de hand van het boek 'leerdoelen en succescriteria' van Shirley Clarke leer je leerprestaties van kinderen te verbeteren. Je gaat aan de slag met eigenaarschap van leerlingen en aandacht voor het leerproces. Elke bijeenkomst starten we met intervisie, daarna is er een interactieve instructie op de inhoud en we sluiten af met voorbereiden van het praktijkwerk. De volgende thema's komen aan de orde: effectief starten van je lessen (fase 1), interactieve instructie met de hele klas (fase 2), doelen en succescriteria, zelfregulerend leren (fase 3), effectieve leerling feedback, effectieve reflectie (fase 4), coöperatieve structuren in de 4 lesfasen.

Geef spannende microlessen en verras je leerlingen!


Spreker/trainer: Grej of the day

Bijeenkomsten: dinsdagen 9 en 16 april 2024

Tijd: 19:30 uur - 21.30 uur

Locatie: kantoor JufMeester, Laan 9 in Nunspeet
Kosten voor JufMeester-leerkrachten: € 0,=
Kosten voor deelname: € 525,= voor beide bijeenkomsten

Waar gaat de workshop over?

Met Grej of the day (GOTD) geef je spannende microlessen aan leerlingen van alle leeftijden. GOTD is een Zweeds onderwijsconcept van Micael Hermansson dat ondertussen razend populair is in Nederland en Vlaanderen. Naast het standaard lesprogramma, laat je je leerlingen kennis maken met interessante kennis over de wereld.


Tijdens deze nascholing leer je wat GOTD is, hoe het werkt en waarom het werkt. Ook leer je hoe je een grej vertelt en hoe je je eigen grej kunt maken. Met GOTD geef je de kinderen eerst een raadsel mee naar huis. Het is de bedoeling dat ze hier thuis over praten.


De volgende ochtend geef je in acht minuten een microles met allerlei feiten over bijvoorbeeld Anne Frank, het Colosseum of Great Barrier Reef. Je sluit deze les af met WOW-feiten: feiten waarvan je zeker weet dat je leerlingen dit thuis navertellen, omdat ze zo bijzonder zijn! Vervolgens geef je de opdracht om thuis te vertellen over de grej en je geeft een nieuw raadsel mee.

Ook interessant om te weten!