Sonja

‘Wat mij aanspreekt is de afwisseling en de uitdaging’

Invalkracht via JufMeester.nl

Eerst ben ik bijna dertig jaar juf geweest op verschillende vaste scholen. Ik heb toen de groepen 1 t/m 6 gehad. Na er even tussenuit te zijn geweest, bleef het onderwijs toch trekken. Het deed mij wat toen ik een vacature van de invalpool JufMeester langs zag komen.


Bij JufMeester werk je bij christelijke scholen. Ik vind het mooi om kinderen uit de Bijbel te leren en te vertellen wie de Heere Jezus is. Om een gids te zijn.
Wat mij aanspreekt is de afwisseling en de uitdaging. Het leren van de verschillende werkvormen en culturen binnen de scholen. Het afwisselende, ja! In korte tijd een relatie leggen en ook wel de ruimte die je soms krijgt in de lessen. ‘s Middags weer naar huis gaan met een dag vol ervaringen. Daar haal ik voldoening uit.


Wat het voor mij betekenisvol maakt is dat kinderen je vertellen dat het vandaag een leuke dag was. Of een kleutertje dat bij je op schoot kruipt. En ook de contacten met de collega’s. Ik heb al verschillende keren meegemaakt dat het bekenden waren. Erg leuk!

Benieuwd naar meer ervaringen?